fortnite
ECHA artikel 2

ECHA conferentie: de presentatie

Dit is het tweede artikel over de ECHA conferentie. Voor het eerste artikel over de ECHA conferentie klik hier.

Toen we in Münster waren hadden we gelukkig nog even de gelegenheid om alles door te nemen. Presenteren is niet mijn hobby. Vooraf ben ik erg zenuwachtig en achteraf denk ik ‘waar maakte je je nou druk om?!’. Zoals gewoonlijk begon ik dan ook zenuwachtig te worden toen ik zag dat er veel mensen de zaal in kwamen… Gelukkig wist ik dat iedereen van Squibs op de voorste rij zat om mij te steunen terwijl ik mijn verhaal zou vertellen. Vlak voordat ik naar voren moest, had ik met mijzelf afgesproken dat ik zover mogelijk zou proberen te komen en dat het niet erg zou zijn als ik zou huilen.

Tijdens het oefenen was het mij gelukt om mijn hele verhaal zelf te vertellen, ook al waren er een paar momenten dat ik echt tegen de tranen moest vechten. Dit gebeurde tijdens de presentatie zelf ook. De mensen in de zaal begonnen soms te klappen en dan moest ik wel even vechten tegen mijn tranen. Pas toen ik mijn foto met mijn quote zag kreeg ik het echt lastig. Waarschijnlijk ging ik op dat moment beseffen wat ik bereikt had: mijn verhaal in het Engels vertellen voor een groep professionals op het gebied van hoogbegaafdheid. Ik had van te voren gevraagd of Noor mijn buddy wilde zijn. Als ik het niet meer verder kon vertellen, zou zij het overnemen. Dit heeft ze toen gedaan. Zij vertelde het laatste stukje van mijn verhaal waarna een daverend applaus klonk.

Andere verhalen

Na mij kwamen nog een aantal persoonlijke verhalen die ook meerdere keren een applaus mochten ontvangen. Zo vertelde Floris hoe het is om leiding te zijn. Floris gaat al bijna tien jaar mee op kamp en maakt nu deel uit van de junior leiding. Zij verzorgen vooral de activiteiten tijdens de kampen. Robin vertelde over een plan hoe ze wat geld in de Squibs pot willen krijgen door het repareren van computers. Daarnaast vertelde Noor dat we aan het einde bandjes uitdelen met quotes die bij een bepaalde kleur van de Spiral Dynamics passen. Het publiek mocht ze gratis meenemen, maar een gift was erg welkom! Ken je ook leuke quotes? Op het forum kun je ze met iedereen delen.

Complimenten

Toen iedereen zijn of haar verhaal had verteld, nam Anita nog even het woord. Ze vertelde ze dat het nu tijd was om mét hoogbegaafde jongeren te praten in plaats van over hoogbegaafde jongeren. Dit was een mooie uitnodiging voor het publiek om mee te doen aan onze traditie. Aan het einde van elk kamp krijgt iedereen een papier op zijn of haar rug. Op dat papier schrijft iedereen wat iemand goed heeft gedaan tijdens het kamp. Omdat we allemaal een shirt aanhadden met het Squibs logo, bedachten we om het publiek daarop te laten schrijven. En dat is ons gelukt ook!

Toen er eenmaal een aantal mensen op onze rug begonnen te schrijven, deed uiteindelijk iedereen mee. Daarnaast kwamen de gesprekken op gang en kocht het publiek massaal onze zelfgemaakte bandjes. De sfeer die er toen was, leek erg op de sfeer die er aan het einde van een kamp is. Jongeren, en nu ook veel volwassenen, die met elkaar praten en complimenten krijgen. Aan het einde hadden we allemaal een mooi Squibs shirt, volgeschreven met de mooiste complimenten! Teksten zoals ‘trost op je!’, ‘inspirerend’, ‘goed gedaan!’, zagen we vaak voorbij komen.

Afsluiting

Na de presentatie gingen we nog met zijn allen eten om na te genieten van het succes. De presentatie was op 15 september, alweer een paar weken geleden. Het moet nog steeds een beetje tot mij doordringen wat we voor elkaar hebben gekregen. We hebben heel veel professionals aan het denken gezet. Daarnaast zijn we naar aanleiding van onze presentatie uitgenodigd om op andere plaatsen een presentatie te geven. Zo gaat er binnenkort een groepje jongeren van Squibs naar Leiden om daar een presentatie te geven. Ik kan daar jammer genoeg niet zelf bij zijn, maar gelukkig is het niet het einde van Squibs presentaties maar juist het begin van vele andere dingen.

Binnenkort komt het derde artikel over de ECHA conferentie online. In dat artikel vertel ik mijn persoonlijke verhaal. Alvast veel leesplezier!

Nathalie

Nathalie

Sinds het begin van BrightLights schrijf ik uiteenlopende artikelen: van persoonlijke ervaringen tot politieke kwesties en artikelen met praktische tips. Inmiddels ben ik 21 jaar en studeer ik aan de Universiteit Twente. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om af te spreken met vrienden en vriendinnen, luister ik veel muziek, sport ik regelmatig en experimenteer ik graag met suikervrij koken.

Reageren